Universiade 2011 Forumları
LİNKLERİ GÖREBİLMEK VE DAHA KALİTELİ HİZMET İÇİN LÜTFEN KAYIT OLUNUZ...!!!

Erzurum & Universiad 2011 Hakkında Merak Ettiğiniz Herşey...


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Haşıllar ve Kuymaklar

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 Haşıllar ve Kuymaklar Bir Paz 14 Kas. 2010, 19:35

candadas25

avatar
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Un Haşılı: [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Bir ölçek un , su ile karıştırılır ve ateş üzerine konur. Katı bir kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Bir tepsiye alınır, ortası çukurlaştırılır ve bu çukura erimiş tereyağı ve bal doldurulur. Kaşıkla alınan hamur yağ ve karışımına batırılarak yenilir.



Pıt Pıt Haşılı: [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Çok ince bulgur ve un karıştırılır. Aynen un haşılındaki olduğu gibi pişirilir. Tereyağı bal karışımına batırılarak yenir.



Peynir Kuymağı: [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Tavada kızdırılmış tereyağına bir miktar taze civil peynir veya yağlı peynir konur. Üzerine birkaç yumurta kırılır ve karıştırılır. Peynirler tamamen eridikten sonra ocağın üzerinden alınır ve sıcak sıcak yenir.



Un Kaymağı: [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Bir ölçek un bir kapta sulandırılır. Bir tavaya bir miktar tereyağı konularak eritilir. Eriyen tereyağına hazırlanan un bulamaca yavaş yavaş karıştırılarak dökülür. Un katılaşıp yağ, yağ, pişen hamurun üzerine çıkıncaya kadar ateşte pişirilir.


_________________
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz