Universiade 2011 Forumları
LİNKLERİ GÖREBİLMEK VE DAHA KALİTELİ HİZMET İÇİN LÜTFEN KAYIT OLUNUZ...!!!

Erzurum & Universiad 2011 Hakkında Merak Ettiğiniz Herşey...


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Tatlılar

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 Tatlılar Bir Paz 14 Kas. 2010, 19:56

candadas25

avatar
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Poğaça: [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Poğaç, tandır olan evlerde ve bilhassa köylerde yapılır. Özel bir yemektir. Hamur börek gibi hazırlanır. Hamur tereyağı süt veya yoğurt katılarak yoğrulur ve bir siniye yayılır. Üzerine de bir sini kapatılarak tandıra indirilir. Üstüne bol miktarda kor haline gelmiş kül karışımı ateş konur. Her iki yüzü kızardıktan sonra tandırdan çıkarılır. Üzerine bol tereyağı ve bal şerbeti
dökülerek sıcak sıcak yenir.



Hasıta: [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Bilhassa doğum yapan kadınlara doğumun akabinde güç kazanması için yedirilir. Bir miktar nişasta iyice sulandırılır .İçine bol miktarda şeker katılır. Bir tavada kızdırılmış tereyağına, hazırlanmış bu sıvı dökülür, 1-2 dakika karıştırılır ve yenir.




Keysefe:
Malatya kaysısı, hoşaf halinde pişirilir. Kaynatılarak suyu çekilir, üzerine tereyağı dökülür ve sıcak sıcak yenir.





Pestil Çullaması: [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Tatlı pestil ufak ufak doğranır,bir tavaya bir miktar tereyağı konularak eritilir.Pestiller tereyağının bulunduğu tavaya dökülür ve beklenir. Üzerine yumurta kırılır ve karıştırılır, Sıcak olarak da yenir.




Dut Çullaması: [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Bir miktar dut yıkanır bir kaba konur. Tereyağında pişirilir. Pişirilme şekli aynen pestil çullamasındaki gibidir.


_________________
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-

» YASSI KADAYIF TATLISI

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz